Logo - De Kringwinkel - KustLogo - BMW Verhelst OostendeLogo - Eric Verstraete NVLogo - Vishandel Luk

RSO op weg naar Zweden

De voorbije jaren wisten enkele van onze competitie skippers zich te selecteren voor internationale wedstrijden (oa. WK in Hong Kong, EK in Duitsland, enz). Ook dit jaar mogen we deelnemen aan het wereldkampioenschap dat doorgaat in Malmö te Zweden.

In tegenstelling tot vorige jaren is het de eerste keer dat onze selectie enkel uit jongens bestaat. Denk dus maar niet te vlug dat rope skipping alleen voor de meisjes weggelegd is.

César Vansteenhuyse en Jelle Stappers, onze kersverse beloften, werden tijdens hun allereerste Belgische kampioenschap geselecteerd voor de Junior World Championships. César zal zich er inzetten voor de snelheidsproef op 30 seconden speed. Jelle zal de Belgische titel verdedigen voor de uithoudingsproef op 3 minuten speed.

Daarnaast hadden we voor het eerst ook een team in de categorie heren.

Jarren Goes, Keanu Rau, Lévy Lamoot, Liam Stappers en Rémy Lamoot selecteerden zich voor de World Championships teams bij de heren. Ze zullen het opnemen tegen herenteams uit o.a. Duitsland, Portugal en Hong Kong.

Samen met de andere Belgische geselecteerden maken onze jongens deel uit van de Belgische delegatie “The Red Ropes Belgium.”