Logo - Seghers SchoenenLogo - Deweert SportLogo - Bakkerij FilipLogo - Apero Fish Palace

Medailles op het Europees Youth Tournament voor RSO

Van 24 juli tot en met 29 juli 2017 trokken RSO-skippers Cesar, Hanne, Jelle en Nina samen met coach Stefanie naar het Europees kampioenschap voor beloften in Braga, Portugal.

26 juli 2017 : het teamkampioenschap

Tijdens de opwarming merkten we op dat iedereen hier voor een podiumplaats ging. Onze jonge skippers beten de spits af met twee sterke scores op de snelheidsproeven. Ook de andere teams konden mooie scores neerzetten waardoor de spannende toon van de wedstrijd meteen gezet was. Als onze skippers een podiumplaats wilden veroveren moesten ze het beste van zichzelf geven.

Onmiddellijk was ook duidelijk dat de sterkste concurrentie wederom van eigen bodem kwam. Na twee mindere prestaties voor de freestyles in double dutch werd de druk groot om in de top 3 te blijven. Na een hele sterke single rope pair freestyle van Cesar en Nina en een deftige single rope team freestyle wisten onze skippers zich te vestigen op het derde schavotje van het podium met een bronzen overall medaille.

Voor de deelmedailles kregen onze vier skippers het zilver om de nek voor beide snelheidsproeven en brons voor beide single rope freestyles.

Onze skippers hadden duidelijk niet gedacht dat ze dit in hun mars hadden. Hun geluk kon, tijdens de medailleceremonie, niet op!

28 juli 2017 : individuele kampioenschappen

Hier was de spanning te voelen bij alle deelnemers. Het was duidelijk geworden tijdens de teamkampioenschappen dat alle mannelijke deelnemers sterk aan elkaar gewaagd waren. Wie het hoofd koel hield en de stress onder controle kreeg maakte kans op een podiumplaats.

Jelle, die geselecteerd was voor beide speedproeven, behaalde 2 bronzen medailles. Voor de snelheidsproef behaalde hij een score van 88 en voor de uithoudingsproef een score van 425.

César liep zich bij de snelheidsproef naar een eerste plaats met een score van 89 sprongen en haalde voor de uithouding een vierde plaats met 415 sprongen. Hij zette ook een zeer mooie freestyle neer waardoor hij zich de derde beste mannelijke beloftenskipper van Europa mag noemen.

Met een totaal van 9 podiumplaatsen mogen we van een ongelofelijk succes spreken op dit Europees Youth Tournament.

De club is dan ook enorm fier op elk van deze vier skippers!

Nina, Jelle, Hanne en César willen langs deze weg nogmaals iedereen bedanken voor de steun tijdens de campagne “RSO op weg naar Portugal”.