Logo - Kinderschoenen De Dappere StappersLogo - Taverne Koekoek OostendeLogo - SnoepdepotLogo - Apero Fish Palace

PK B-teams 15+  

Op 23 april 2017 was het de beurt aan onze 15+ meisjes om hun teamkampioenschap te springen. Dit kampioenschap vond plaats in Evergem en is er eentje die onze meisjes niet snel zullen vergeten.

Onze B-stroom meisjes hebben er lang op moeten wachten, maar op 23/04 was het eindelijk zover, het PK B-teams 15+ in Evergem. Britt, Cameron, Carrell, Morgan & Jitse keken er naar uit!
Misschien Morgan zelfs nog het meest, want op 23 april mocht ze 16 kaarsjes uitblazen

Helaas heeft Britt op de kijktraining een blessure opgelopen waardoor ze op doktersbevel niet mocht sporten… Daardoor werden snel nog enkele dingen aangepast. Enkele onderdelen werden in allerijl veranderd, waaronder de SR 2 & SR 4 free. Daarnaast moest ook speed DD op één week in de vingers zitten.

Zaterdagavond namen ze deel aan de DDCB, waardoor het direct een druk weekend werd voor onze meisjes! Maar zondag kwamen ze met volle moed en bijhorend enthousiasme aan in de sportzaal in Evergem.

De dag begon goed, speed SR was meteen een schot in de roos! Hiervoor behaalden ze een hele mooie derde plaats (met slecht anderhalve sprong minder dan de tweede plaats). Daarna was het de beurt aan speed DD, waar ze slechts één week tijd hadden om op elkaar in te spelen, en we moeten zeggen, we waren aangenaam verrast van het mooie resultaat!

Na de speedonderdelen waren zowel de springers als de coaches heel tevreden over de start van de wedstrijddag. Toen begonnen we snel weer op te warmen voor de volgende frees, eerst was SR aan de beurt. Zowel bij de SR 2 als SR 4 oefening was de stress te merken op het veld, helaas was dit niet zo’n topper. Op training, zonder al de stress, hadden ze hem al veel beter gesprongen, maar geen nood, er waren nog de DD frees.

En daarvoor hebben ze terug alle moed bijeen geraapt om samen als een team hun oefening te springen, en we zagen inderdaad een team die stond te springen op het veld!

Besluit van de dag: Een team die, ondanks de pech van blessures, een mooi resultaat heeft neergezet! Ze eindigden op een 8ste plaats overall.