Logo - Apotheek TampereLogo - BMW Verhelst OostendeLogo - Apero Fish PalaceLogo - De Kringwinkel - Kust

EK Portugal (Braga)

Deze zomer gaat het EK rope skipping door in Braga (Portugal). Onze club behaalde opnieuw enkele selecties voor deze internationale wedstrijd met alle toppers van Europa.

Vijf jaar na deelname van Lévy en Rémy Lamoot aan het jeugd EK in Portugal, trekken deze zomer Jelle Stappers, Nina Maelbrancke, César Vansteenhuyse en Hanne Vanbiervliet richting Portugal voor het jeugd EK rope skipping.

Individuele selecties

Halverwege november slaagde Jelle Stappers er op het BK A-masters in om zich individueel te selecteren voor de snelheidsproef (30 sec speed) en de uithoudingsproef (3 minuten speed). Dit dankzij een knappe gouden medaille op de snelheidsproef en een zilveren medaille bij de uithoudingsproef.

César Vansteenhuyse wist zich dan weer te selecteren voor alle proeven dankzij een mooie 4de plaats op de algemene ranking. César komt individueel dus maar liefst drie keer in actie op het EK (30 sec speed, 3 min. speed en freestyle).

Sterke team prestatie

Eind februari, slaagde het team van César, Jelle, Hanne en Nina er in om een vijfde plaats te bemachtigen op het BK voor teams. Het was een spannende strijd want de top vijf was aan elkaar gewaagd. Dankzij deze 5e plaats mag Rope Skipping Oostende opnieuw een beloften team overall afvaardigen op het jeugd EK.

Als team komen ze deze zomer zes keer in actie (twee snelheidsproeven en vier freestyles).

Samen met de andere Belgische geselecteerden maken onze skippers deel uit van de Belgische delegatie "Red Ropes Belgium".