Logo - Kaas HaspeslaghLogo - Eric Verstraete NVLogo - Deweert SportLogo - Vishandel De Zeebries

VERSLAG WK Zweden

Deze zomer reisde RSO met 7 skippers en 3 coaches naar Malmö (Zweden) voor het WK rope skipping. Medailles waren er dit jaar niet, maar onze skippers keerden terug met een pak extra ervaring.

Als kersverse beloften wisten César Vansteenhuyse en Jelle Stappers zich te selecteren voor de masters op het WK voor de jeugd in Zweden.

Het was voor beiden de allereerste deelname aan een internationaal kampioenschap. Het sprak dan ook voor zich dat ze onmiddellijk onder de indruk waren van het intercontinentaal talent dat zich toonde op deze wedstrijd. 

César mocht de spits afbijten met 30 seconden speed. Tot 20 seconden liep Cesar boven zijn persoonlijk doel, met 78 sprongen op de rechtervoet sprong hij zich naar een 19e plaats. Daarna was het de beurt aan Jelle Stappers om de 3 minuten speed te springen. Net zoals bij César was de stress voelbaar op het veld. Met een straf tempo kon Jelle zich naar een 16e plaats springen met 394 sprongen op de rechtervoet.

Voor beiden niet de allerbeste prestatie met iets teveel foutjes. Maar met een rugzak nieuwe ervaringen, zijn ze nog meer dan ooit gemotiveerd om in november het beste van zichzelf te geven op de Belgische kampioenschappen en zich zo te plaatsen voor de Europese masters in Portugal.  

Het wereldkampioenschap in Zweden, Malmö was de allereerste overall deelname aan een wereldkampioenschap voor onze 5 junioren.

Twee jaar geleden in Hong Kong werd ons duidelijk dat de Aziatische concurrentie de volgende wereldkampioenschappen verpletterend zou worden voor de Europese landen. 

Met dit jaar 3 teams uit Hong Kong, 1 team uit China, 1 team uit de USA en slechts drie Europese teams (Portugal en Duitsland) was meteen duidelijk dat onze Belgische jongens zich vooral op zichzelf moesten focussen. Het beter doen dan op de Provinciale en Belgische kampioenschappen was de hoogste doelstelling. 

De eerste beep voor onze clubgenoten startte voor de Speed Single Rope proef, een evenaring van hun Belgische record werd het jammer genoeg niet. Daarna volgden de proeven zich netjes op met telkens prestaties die, behalve voor de Single Rope Pair Freestyle, binnen de verwachtingen lagen. Onze jongens hebben zich duidelijk verbeterd de voorbije maanden en dat was absoluut te zien op het freestyleveld. Het kampioenschap werd afgesloten op de 8e plaats voor onze Belgium Boys met een mooi eindtotaal. 

Na een verdiende week pauze gingen onze jongens opnieuw van start op 9 augustus met de trainingen voor de masters in oktober.