Logo - Deweert SportLogo - 't PomptjeLogo - Bakkerij FilipLogo - Apotheek Tampere

Mini’s ook individueel sterk

Na de mooie prestaties van onze Mini’s op de teamkampioenschappen, mochten ze dit weekend alleen het veld op voor het PK Minimasters. Meer dan 150 skippers uit Oost- en West-Vlaanderen verzamelden in Lede voor een spannende wedstrijd vol nieuw talent. De 13 Mini’s van RSO stonden zeker hun mannetje en werden hiervoor mooi beloond, met medailles en een nieuw Belgisch record!

Bij de jongens (-11 jaar) verdiende César Vansteenhuyse de zilveren medaille overall. Jelle Stappers eindigde net naast het podium, ondanks een 1e plaats op beide speedproeven. Hij sprong zelfs een nieuw Belgisch record op de 2 minuten speed met 286 sprongen, een scherpstelling van zijn eigen vorige record met 5 sprongen. Ook Maxim Ameloot toonde zich sterk in de speedproeven met een 2e en 3e plaats. Hij eindigde overall als 6e.

Onze meisjes waren vertegenwoordigd in 3 categorieën. Bij de -9 jarigen werd Marthe Claeys beloond met de bronzen medaille. Ylana Rau eindigde overall 8e, met een 2e plaats op de speedproeven.

Bij de groep -10 jaar haalde Ivy Debol de zilveren medaille binnen, bovenop een 1e plaats voor beide speedproeven. Anouk Coulier eindigde op de 31e plaats en Fiebe Wullepit werd 40e.


In de oudste categorie (-11 jaar) sprongen 3 skippers van RSO zich naar de top 10: Jalila Hap werd 5e, Nina Maelbrancke 6e en Justine Mortier 8e. Hanne Vanbiervliet behaalde de 22e plaats en Elle Gheeraert eindigde 32e op ruim 50 deelnemers.