Logo - Meesschaert & PartnersLogo - Seghers SchoenenLogo - BowlingpaleisLogo - Deweert Sport

Interview : Emily Divoy

Emily (30) is momenteel trainer van de beloften groep en al jaren één van de drijvende krachten achter de club als bestuurslid.

Wanneer ben je gestart met rope skipping?
Ik was 11 jaar en startte als laatstejaars mini bij de WIK. Rope Skipping was toen nog een nieuwe sport in Oostende waardoor er eigenlijk nog geen echte opdeling in groepen was.

 

Heb je medailles gewonnen?
Ja, we hebben heel wat medailles gewonnen met onze teams. Het meest trots ben ik op onze overall bronzen teammedaille op het EK 97 in Barcelona.

 

Wat vind je zo plezant aan rope skipping?
De grote variatie in de sport aan onderdelen (speed, DD speed, SR free, DD4, DD3, enz.). Aan de internationale wedstrijden en kampen heb ik heel wat mooie herinneringen. De sfeer onderling tussen de verschillende skippers en landen is altijd opperbest.

 

In welk onderdeel ben/was je het sterkst als skipper?
Ik denk... Speed Single Rope 30 seconden, ondanks het feit dat ik de freestyles altijd het leukst vond.

 

Welke sprongen vind je het coolst en welke de moeilijkste?
Moeilijke releases in Single Rope en combinaties met 2 in Double Dutch vind ik het leukst om te zien. Moeilijkste om uit te voeren vind ik "Cross Cross met CL"

 

Skip je nu nog?
Neen, het is nu het 2e jaar dat ik niet meer spring.

 

Wat vind je leuk aan training geven?
De beloften denken misschien dat ik hier 'hen eens goed doen afzien' zal op antwoorden ;-) maar eigenlijk is het vooral het resultaat na dat afzien: een nieuw record een nieuwe sprong/combinatie die eindelijk (samen) lukt.

 

Heb je vroeger nog andere sporten of hobby's gehad en waarom koos je uiteindelijk voor rope skipping?
Ik deed vroeger aan turnen, dansen, volleybal maar koos uiteindelijk toch voor Rope Skipping. Waarom? Omdat het gewoon de coolste sport is toch ;-)